Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΝΑΟΥΣΑ - Νεκρός βρέθηκε το πρωί o φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης σε βαλτώδη περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων

Νεκρός βρέθηκε το πρωί o φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης σε βαλτώδη περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε βαλτώδη περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων ο αγνοούμενος 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλης Γιακουμάκης. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια θανάτου του ενώ στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχει μπει ένα μαχαίρι που βρέθηκε σχεδόν δίπλα στο πτώμα.


Στις 7.40 ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από ένα ζευγάρι για την ανεύρεση πτώματος σε προχωρημένη σήψη μέσα σε χωράφι με λάσπες σε μια απόσταση περίπου 20 μέτρων από χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τη περιοχή ενώ ενημερώθηκε και ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Αρχικά οι αστυνομικοί είδαν πως πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας ωστόσο επειδή τα ρούχα του έμοιαζαν πολύ με αυτά που φορούσε ο νεαρός την ημέρα που εξαφανίστηκε ενημερώθηκε και ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του ο οποίος εκτιμάται πως ήταν στο συγκεκριμένο σημείο επί περίπου 30 ημέρες. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του άτυχου νεαρού έχει ορίσει δικό της πραγματογνώμονα στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών και συνθηκών θανάτου του.
Σε κοντινή απόσταση, σχεδόν δίπλα στο πτώμα, βρέθηκε και ένα μαχαίρι το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί. Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν σε θέση να πουν με βεβαιότητα αν έχει χρησιμοποιηθεί ή όχι. Και συμπλήρωναν πως με βάση τα αποτελέσματα από τη νεκροτομή (εάν έχει σημάδια στα ρούχα του ή τραύματα) θα εξακριβωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί αιχμηρό αντικείμενο και εάν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι «το σημείο που βρέθηκε το πτώμα μας δυσκολεύει ως προς την έρευνα λόγω της μορφολογίας του αλλά και επειδή τις τελευταίες ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα την πιθανή αλλοίωση στοιχείων που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις».
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί επί ένα μήνα κανείς δεν είχε βρει το πτώμα οι ίδιοι αξιωματικοί ανέφεραν πως στις έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού συμμετείχαν πολλοί αστυνομικοί (σημειώνεται πως είχαν σταλεί κλιμάκια εξειδικευμένων αστυνομικών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα) καθώς επίσης και αρκετοί εθελοντές αλλά πιθανόν λόγω του σημείου που ήταν (χαμηλή βλάστηση) δεν ήταν εύκολη η ανεύρεση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου