Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη από το ΕΕΕΕΚ ΝάουσαςΑνεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη από το ΕΕΕΕΚ Νάουσας

Τις προτάσεις της για την ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη θα παρουσιάσει την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 6μμ στον Πολυχώρο «Βέτλανς» η ομάδα FREE MOBILITY του ΕΕΕΕΚ Νάουσας. Η εκστρατεία FREE MOBILITY είναι μια παράλληλη δράση της εκστρατείας ECOMOBILITY που συνεχίζεται και φέτος για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά από το ECOCITY, με τη συστράτευση επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και κοινωνικών φορέων.

Σκοπός της εκστρατείας είναι μέσα από εργασίες και προτάσεις ομάδων μαθητών, να τονιστούν τα προβλήματα μετακίνησης, οι ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή, τα εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, καθώς και οι παρατυπίες, που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή μετακίνηση στην πόλη.

Μέσα από το πρόγραμμα καλλιεργείται η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της λειτουργίας των πόλεων και η απαίτηση για αλλαγή συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης, με προσανατολισμό στην επένδυση κατάθεσης και εφαρμογής λύσεων στα προβλήματα των πόλεων. Βασικός σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα προβλήματα, που προκαλούνται σε συνανθρώπους μας με κινητικές δυσκολίες, από την αλόγιστη συμπεριφορά των οδηγών καθώς και από την παράνομη κατάληψη χώρων μετακίνησης πεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου