Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΝΑΟΥΣΑ - Σε οξείς τόνους η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας

Παραδοσιακά σε οξείς τόνους η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας. Κουτσογιάννης: Βάζουμε τάξη στην αταξία. Καραμπατζός: Έδωσα την ψυχή μου

Και πάλι ένταση, και πάλι κορώνες, και πάλι διακοπή (-καταλύτης, όπως αποδείχθηκε από τον πρόεδρο), στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το βράδυ της Δευτέρας.
Το κλίμα των προηγούμενων ημερών οδηγούσε μοιραία σε μια συνεδρίαση που… μύριζε μπαρούτι. Ωστόσο, με ήπιο τόνο ξεκίνησε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, ο οποίος αναφερόμενος στη μηνυτήρια αναφορά του δήμου για ΚΕΠΑΠ-ΚΕΔΗΠΟΝ τη χαρακτήρισε «οφειλόμενη ενέργεια» βάσει του Καλλικράτη για την προστασία και την αρτιότερη λειτουργία του δήμου. «Εμείς δεν είμαστε δικαστήριο. Η δικαιοσύνη θα βρει αν υπάρχουν ποινικά κολάσιμες πράξεις, κι αν υπάρχουν τα ποσά θα καταλογιστούν εκεί που πρέπει. Όποιος νιώθει αθώος δεν έχει να φοβάται τίποτε», σημείωσε.
Καραμπατζός: Ονόματα στα μανταλάκια…
Παίρνοντας τον λόγο ο τέως δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός ήταν πιο οξύς. Έκανε λόγο για ‘ειδικό δικαστήριο’ προηγούμενης συνεδρίασης και ‘ονόματα που κρέμονται στα μανταλάκια’: «Προσωπικά έδωσα την ψυχή μου στον δήμο και τα επίχειρα είναι ο μηνύσεις. Δεν φοβάμαι κανέναν και θα το υποστώ. Δεν είμαι όμηρος και δεν απολογούμαι. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», τόνισε ο κ. Καραμπατζός, ο οποίος συνέστησε στον κ. Κουτσογιάννη να μην ξύνει πληγές. «Οφείλετε να παλεύετε για την ενότητα εδώ μέσα», σημείωσε.
Αναφορικά με τα 2 εκατ. ευρώ που εμφάνισε ο νυν δήμαρχος στην προηγούμενη συνεδρίαση από ‘παρατημένα έργα’ του δήμου, ο κ. Καραμπατζός απάντησε ότι ήταν χρήματα του δήμου από τη ΣΑΤΑ που άφησε ταμείο φεύγοντας από τη διοίκηση, σε μια περίοδο που η διοίκησή του πάλευε με κονδύλια 45 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Κουτσογιάννης: Βάζουμε τάξη στην αταξία
Απαντώντας στα παραπάνω ο νυν δήμαρχος μίλησε μεταξύ άλλων για παρακώλυση ακόμη και σήμερα της διαδικασίας της εκκαθάρισης στην ΤΑΒ από την παλιά της διοίκηση, πράγμα που οδηγεί τον δήμο να κινηθεί νομικά. Για τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών για την ΚΕΔΗΠΟΝ σημείωσε ότι η παλιά διοίκηση του δήμου τις παρέλαβε τον Μάιο του 2013 και τις έβαλε στο αρχείο.
«Βάζουμε τάξη στην αταξία», υπογράμμισε ο κ. Κουτσογιάννης, αναφερόμενος στον προγραμματισμό της παλιάς διοίκησης για το 2015 όπου υπήρχαν ξεχασμένα ολοκληρωμένα έργα από το 2011 και το 2012. «Αν αυτό είναι προγραμματισμός, υποκλίνομαι. Αλλά ξέχασα, εσείς ήσασταν απορροφημένοι με τα μεγάλα έργα», τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης.
Βασιλείου: Αναφορά στις 16 διαδοχικές συμβάσεις στον πρώην δήμο Ανθεμίων
Στις 16 διαδοχικές συμβάσεις έργων του πρώην δήμου Ανθεμίων επί Σιδηρόπουλου αναφέρθηκε στη συνέχεια ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Βασιλείου, ρωτώντας αν ακολουθηθεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση η ίδια διαδικασία ελέγχου από τη δημοτική αρχή. Ο κ. Κουτσογιάννης απάντησε ότι αναμένει για το θέμα γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, με τον κ. Βασιλείου να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μηνυτήριας αναφοράς από την πλευρά του για το θέμα.
Λίγη ώρα αργότερα και με αφορμή αναφορά του δημάρχου για το ‘μπάχαλο’ που παρέλαβε, αντέδρασε έντονα ο κ. Βασιλείου με αποτέλεσμα να υπάρχει όξυνση και διακοπή της συνεδρίασης για πέντε λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου