Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

ΝΑΟΥΣΑ - Στην επιχείρηση Τενεδιός και τον ΑΣΟΠ το γυμνάσιο Επισκοπής

Στην επιχείρηση Τενεδιός και τον ΑΣΟΠ το γυμνάσιο  Επισκοπής

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Επισκοπής τη Δευτέρα επισκέφτηκαν την επιχείρηση παρασκευής ποτών του Κώστα Τενεδιού στη ΒΙ.ΠΕ. Κοπανού και στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας και του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας που έχει θέμα «Βιομηχανία Ροφημάτων».
Ο κ. Τενεδιός ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της επιχείρησής του, μίλησε για τα προϊόντα που παράγονται, και εξήγησε την παραγωγική διαδικασία. Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει οι μαθητές και επέτρεψε τη βιντεοσκόπηση της ξενάγησης και της συνέντευξης του. Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες για να κατασκευάσουν μακέτα της δικής τους εικονικής βιομηχανίας, θα επεξεργαστούν το υλικό που βιντεοσκόπησαν και θα το αναρτήσουν στη σελίδα της βιομηχανίας τους στο διαδίκτυο.
Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια του σχολείου και καθηγήτριά τους στο μάθημα της Τεχνολογίας, Μάρθα Καρβουνίδου και η υπεύθυνη του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας Γεωργία Παπαδοπούλου.
Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Επισκοπής επισκέφτηκαν τον συνεταιρισμό ΑΣΟΠ Επισκοπής στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με την καθηγήτρια τους Γεωργία Παπαδοπούλου και τον καθηγητή Γρηγόρη Γιόκαλα. Τους μαθητές υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στους χώρους του συνεταιρισμού η Τεχνολόγος Γεωπονίας, υπεύθυνη της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, κ. Γεωργία Γκότση. Αναφέρθηκε στο ρόλο του συνεταιρισμού, την παραγωγική διαδικασία και τα προϊόντα του και την αξιοποίηση τους. Πιο ειδικά έγινε αναφορά στις ειδικότητες  που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του συνεταιρισμού.
Την περασμένη Παρασκευή 13-3-2015 οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου Επισκοπής παρακολούθησαν ομιλία  του υπεύθυνου του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Κώστα Παραστατίδη με θέμα τις εξετάσεις, τη διαχείριση άγχους και τους τρόπους αντιμετώπισης των εφήβων. Υπήρξε γόνιμος διάλογος και έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των γονιών οι οποίοι ζήτησαν να  πραγματοποιηθεί μια ανάλογη συνάντηση και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου